OtherKindsofFashion_JuhaHuttunen_design_SofiaIlmonen-enkku-1024x445.jpg
Design Sofia Ilmonen, Photo Juha Huttunen

HDW Designs for a Cooler Planet: Other Kinds of Fashion -näyttely 8.-29.9.2021

Designs for a Cooler Planet -näyttely esittelee kolmen teeman kautta tutkimusta ja suunnittelua kohti resurssiviisasta tulevaisuutta. BioColour- hanke on mukana Other Kinds of Fashion –kokonaisuudessa, joka luo visioita kestävään muotiin. Näyttely on osa Helsinki Design Weekin ohjelmaa.  

Designs for a Cooler Planet: Other Kinds of Fashion -näyttely. Näyttelyn virallinen sivu
8.-29.9.2021
Väre, Aalto-yliopisto, Otaniementie 14, Espoo
Avajaisilta 8.9. klo. 16.15–17.15. verkossa

Kestävään muotiin on monia lähestymistapoja, mutta niiden ytimessä on suunnittelijoiden pyrkimys ratkoa luovasti pienempiä ja suurempia haasteita liittämällä työnsä esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin: säädettävä koko, kuinka korvata synteettiset värit luonnollisilla väreillä, hidas muotoilu, uniikki uudelleensunnittelun estetiikka tai kiertosysteemeihin sopivat vaatteet. 

Näiden vaihtoehtoisten suunnittelumenetelmien kautta suunnittelijat osoittavat, että voimme lähestyä kestävää muotia monitahoisilla tavoilla, kun pyrimme resurssiviisauteen ja jopa järjestelmätason muutoksiin muodissa. Myrkyttömät ja biohajoavat väriaineet mahdollistavat kestävämpiä ratkaisuja tekstiileille.  

Monimutkaisten ongelmien ratkaisemiseksi tarvitaan laajaa yhteistyötä eri sidosryhmien välillä: suunnittelijoiden, tutkijoiden, teollisuuden, yritysten ja muiden sidosryhmien. Näyttely on tehty yhteistyössä FINIX-, BioColour- ja FinnCERES -tutkimushankkeiden kanssa. 

Kuraattori Kirsi Niinimäki
Näyttely design Markus Koistinen
Näyttelysuunnittelu Kasia Korniak, Elina Onkinen   

Varaa aika näyttelykierrokselle Aalto-yliopiston verkkosivuilta.

Designs for a Cooler Planet -näyttelyn yhteydessä järjestetään laaja valikoima verkkotapahtumia sekä verkkonäyttely. Näyttelyn avajaisilta järjestetään keskiviikkona 8.9. 16.15–17.15.
Lisätiedot sekä ilmoittautumiset tapahtumiin näyttelyn tapahtumasivulta.

Jaa
FacebookTwitter