COLOURPALETTE_RiikkaRäisänen_nettisivuille-alle-400kt-1024x582.jpg

Värjäri, haluaisitko auttaa luonnonväriaineiden väripaletin luomisessa?

BioColour-hankkeessa kartoitetaan pohjoisen pallonpuoliskon paikallisia värikasveja ja niistä saatavia värejä. Olemme keräämässä pohjolan värikarttaa (BioColour – Future’s Colour Palette) ja luomassa avointa luonnonväriaineiden tietokantaa, joka mahdollistaisi luonnonväriaineiden laajamittaisemman käytön tulevaisuudessa.

Suomessa toimii paljon aktiivisia värjäreitä, joilla on paljon kokemusta ja tietoa eri kasvien ja sienien värjäysominaisuuksista. Toivoisimmekin hankkeessa apua värjäreiltä, jotta saisimme kartoitettua paikallisia värinlähteitä ja väripalettia mahdollisimman laajasti! Lankanäytteistä on meille apua myös väripaletin visualisoimisessa esimerkiksi näyttelyissä ja muissa yhteyksissä.

Lähetä meille kaksi metriä (2 m) pitkä pätkä värjäämääsi lankaa ja liitä mukaan tieto langasta (materiaali, mahdollinen langan merkki) sekä värjäysmenetelmästä (värjäyskasvi/-sieni tai mahdollinen muu värin lähde, purete ja sen määrä, sekä tieto värjäyksestä esim. värjäyslämpötila ja värjäysaika (suunnilleen), muut apuaineet). Mitä tarkemmat tiedot, sitä parempi!

Lähetä langat osoitteeseen:
Riikka Räisänen
Helsingin yliopisto / Käsityötiede
PL 8 (Siltavuorenpenger 10)
00014 Helsinki

Lankanäytteistä on hankkeelle apua jatkuvasti ja niitä voi lähettää meille pitkin matkaa. Projekti kestää vuoteen 2025.
Suuri kiitos jo lankanäytteitä lähettäneille sekä uusille osallistujille!

Kuva: Riikka Räisänen

Jaa
FacebookTwitter