tova-1024x768.jpg

Tutkimusapulaisprofessori Tova Williams

Palasin teollisuuden myyntipuolelta takaisin akateemiseen maailmaan, koska kaipasin opiskelijoiden kanssa työskentelyn lisäksi väriaineiden ja värien kanssa työskentelyä. Kaipasin myös sitä, että työni on tieteellisesti vaikuttavaa, mutta vaikuttaa myös yhteisööni.

Kuulin BioColour-projektista mentoreitteni ja yhteistyökumppaneitteni kautta. Ennen projektiin liittymistä tutkijana minulla oli kokemusta pelkästään synteettisten väriaineiden parissa työskentelystä (väriaineiden synteesi, analysointi ja käyttö). Olin kyllä tietoinen synteettisten väriaineiden synteesiin ja käyttöön, esimerkiksi tekstiileissä, liittyvistä ympäristökysymyksistä. Pandemian aikana tekemieni retkien ansiosta opin uudestaan arvostamaan luonnosta löytyvien värien kauneutta (kuva minusta punaisten hiekkakivimuodostelmien edessä on otettu Sedonassa, Arizonassa). Näiden asioiden takia halusin liittyä projektiin mukaan laajentamaan tietämystäni ja asiantuntemustani.

Tällä hetkellä johdan The Sustainable Dye Chemistry laboratoriota North Carolina State Universityn Wilson College of Textilesissä Yhdysvalloissa. Tavoitteenamme on tehdä maailmasta kestävämpi paikka väriaine kerrallaan. BioColour-projektissa keskitymme mm. kehittämään vedettömiä tekstiileiden värjäystekniikoita. Pysy kuulolla!

Jaa
FacebookTwitter