Luke2-1024x682.jpg

Luke:n järjestämä tutkimuspäivä Jokioisissa 18.8.2022

BioColour on mukana Luke:n järjestämässä tutkimuspäivässä Jokioisissa 18.8.2022.

”Peltoviljelyn monipuolistaminen on ilmastotyötä

Tutkimuksella on annettavaa kasvintuotannon ilmastokestävyyteen. Kasvilajien runsastuminen ja ymmärrys niiden ominaisuuksista avaa erilaisia mahdollisuuksia. Yksi selvitettävistä menetelmistä on oikeanlaiseen kasvikumppanuuteen perustuva sekaviljely, jossa pyritään vähentämän tuotantopanosten kuten typen tarvetta. Kasvien ja mikrobien vuorovaikutusta hyödyntämällä voidaan lisäksi parantaa muiden ravinteiden saantia.
Ilmastoa tukeva vihreä siirtymä edellyttää myös uusia teknologioita. Droonit auttavat vierasviljojen havaitsemisessa puhdasviljelyksillä. Kaksivaiheinen korjuu helpottaa puolestaan myöhään tuleentuvien kasvien tuotantoa. Niin ikään raaka-aineiden jatkojalostusta tulee tarkastella uudesta vinkkelistä. Maatilalle soveltuvien erotusmenetelmien avulla saadaan kasveista muun muassa väriaineita. Nurmikasvien valkuaisaineiden prosessointia yksimahaisten eläinten ja ihmistenkin ravinnon lähteeksi tutkitaan. Lisäksi sadon käyttäjien tarpeiden huomioiminen on entistä tärkeämpää.
Peltoviljelyn monipuolistaminen on ilmastotyötä parhaimmillaan, aihetta käsitellään ja tutkimusta esitellään Jokioisissa järjestettävässä maksuttomassa tutkimuspäivässä.”

Ilmoittautuminen tilaisuuteen viimeistään 16.8.2022!

Photo: Riikka Alanko

Jaa
FacebookTwitter